2020. február 26., Géza

Ilyen időre számíthatunk a munka ünnepén


ICI Interaktív Zrt. - 2017. április 30., vasárnap, 18:16

Hétfőn májusra fordul a naptár, a munka ünnepének alkalmából pedig ilyenkor számos szabadtéri program kerül megrendezésre. Eddig a tavasz igazán szeszélyes oldalát mutatta nekünk, vajon így lesz ez május elsején is? Cikkünkből megtudhatja!

Az elmúlt hetekben rendkívül változékony időjárásban volt részünk, mely alapján az ideit tavasz egész biztosan a legszeszélyesebbek között fogjuk számon tartani. Az április második felében közel egy hétre hirtelen téliesre fordult az időjárás, melyet átmeneti, de jelentős enyhülés, illetve csapadékos idő követett. Az elmúlt két hétben mért értékek tehát hol jelentősen elmaradtak, hol több fokkal meghaladták az ilyenkor szokásos hőmérsékleti értékeket, a változékony idő emellé pedig gyakran erős, olykor viharos szél is társult. Kérdés vajon a május is hasonlóan szeszélyesen indul?

A munka ünnepén tartott program-kavalkád sokakat csábít a szabadba, ilyenkor aztán még kíváncsibban fürkésszük a következő napok időjárását. Idén május 1-jén front- és napközben csapadékmentes időre készülhetünk. Délelőtt a Tiszántúlon és a nyugati határszélen még borongós idő várható, máshol szinte felhő is alig lesz az égen. Délután egyre többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet, a legtöbb napsütésre a Dunántúlon élők számíthatnak. A viszonylag napos idő mellett a hőmérsékleti maximumok is kellemes tartományban, 20 fok körül alakulnak. Számottevő csapadék estig sehol sem alakul ki, ezt követően keleten, illetve az ország középső harmadán fordulhat elő kisebb eső, futó zápor. A következő napokban várhatóan folytatódik a melegedés, melyhez a hét további részében (változatos területi eloszlásban) záporok, illetve zivatarok is társulnak majd.

A várható időjárás 2017. május 1. és május 7. között 

 

Hétfőn fronthatás tehát nem érvényesül, legfeljebb a melegedésre fokozottan érzékenyek körében jelentkezhet gyenge migrén, illetve enyhe puffadásos panaszok, az arra hajlamosaknál pedig gyakoribbá válhat a vérnyomás-ingadozás. Az érintetteknek a kímélő programok mellett a puffasztó ételek és a tejtermékek kerülése, valamint megnövelt folyadékfogyasztás javasolt. A déli órákban többfelé erős UV-sugárzással is számolni kell. Az allergiások körében intenzívebb panaszokat leginkább a tölgy, illetve a platán pollenje válthat ki, emellett átmenetileg a pázsitfűfélék virágporának koncentrációja is számottevően megemelkedik. A tünetek a következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően várhatóan enyhülnek.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat