2019. február 18., Bernadett
Kora tavaszias idő!

Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Zúdul a hideg levegő
A hidegfront mögött erős széllel érkezik a hideg levegő, a front előtt pedig zivatarok pattantak ki. Reggelig a Dunántúlon már havas eső, esetleg hó is hullhat, Közép-Európa több pontjáról jelentettek már havazást.
Szerdán gyenge melegfronti hatásra kell készülni, csütörtökön hidegfront érkezik és néhány fokkal lehűl a levegő. Pénteken kettős frontra és zivatarokra kell készülni.
A havazás olvasóink szemével
Az elmúlt napokban hirtelen lehullott hó több olvasónkat is arra késztette, hogy fényképezőgépet ragadjon. Nézze meg a beküldött felvételeket!
Több centi friss hó az osztrák síterepeken
A tél csak lassan akar idén megérkezni. A héten az osztrák síterepeken azonban többfelé várható a havazás.
Hullámvasút-időjárás Európában
Április első teljes hetében kontinensünkön igen változatosan alakul az időjárás. A hétfői közép-európai hidegfronttól kezdve a szerdai francia kánikulán át a hét végi lehetséges téli fordulatig keleten minden évszak képviselteti magát.
Víztölcsér volt a Zürichi-tavon
Szombat délután látványos meteorológiai jelenségnek lehettek tanúi a Zürichi-tó környékén élők. Egy zivatarhoz kapcsolódóan víztölcsér (tromba) alakult ki a tó felett.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat