2019. május 22., Júlia, Rita

Markáns hidegfront érkezik kedden

A legfrissebb időjárási modellfutások is egyre biztosabban mutatják: kedden markáns változást hoz a térségünk időjárásába egy hidegfront. A frontérzékenyek készüljenek!


Közeledik az év leglátványosabb meteorraja

Ha augusztus, akkor itt a hullócsillagok időszaka, hamarosan érkezik a Perseidák-meteorraj. Megnéztük, milyen időre számíthatunk a következő éjszakákon.


A hideg miatt semmit nem ért a sózás

A hétvégi havazásban helyenként közel fél méteres hó hullott. A hófúvás főként a Tiszántúlon volt jelentős. A nagy hidegben a sózás sem sokat ért, órákig akadozott a közlekedés.


Brazíliában ér véget az F1-es szezon

Az idei Forma 1-es szezon utolsó versenye következik ma Brazíliában, Sao Paulo-ban, ahol az időjárás izgalmassá teheti a zárófutamot.


Hétvégi programajánló

A hétvégén egy gyenge hidegfront éri el a Kárpát-medencét, hatására az ország nagyobb részén megszűnik a szürke, ködös időjárás, így érdemes lehet szabadtéri programokat szervezni.


A szmogriadó tájékoztatási fokozata is megszűnt Budapesten

Tarlós István főpolgármester vasárnaptól megszüntette a szmogriadó tájékoztatási fokozatát is. A fővárosban a szálló por koncentrációja ugyanis jelentősen csökkent.


Hétvégi programajánló

Változóan, időnként erősen felhős lesz az ég az ország felett, de csapadék csak szórványosan várható a hétvégén, így érdemes válogatni a szabadtéri programok között.


Markáns hidegfront érkezik

Szerdán éjszaka nyugat, északnyugat felől egy markáns hidegfront éri el az országot. Egyes régiókban kiadós csapadék várható erős, helyenként viharos szél kíséretében.


Koreai Nagydíj a hétvégén

Bár a világbajnoki pontverseny már eldőlt Sebastian Vettel javára, a bajnokságból még 4 futam hátravan.


Hétvégi programajánló

Hétvégén folytatódik a késő nyári időjárás, a kellemes, meleg időben érdemes szabadtéri programokat szervezni. Az előrejelzések szerint jövő hét közepén véget ér a vénasszonyok nyara.