2020. február 22.,

Idén már nem érkezik front


ICI Interaktív Zrt. - 2012. december 29., szombat, 13:11

Nyugodt idővel zárul az év: habár 2012-ből hátra van még pár nap, már szinte biztosra vehető, hogy a frontmentes időszak egészen az új év első napjaiig kitart.

Pénteken egy hidegfront vonult át hazánk felett, mely nagy csapadékot nem adott, viszont felhőket hozott a térségbe. A felhőknek szombatra nyoma sem maradt, a front mögött kitisztult az ég, a reggeli ködfoltok is megszűntek, és szinte zavartalan napsütést élvezhettünk. A Kárpát-medence felett egy magas nyomású képződmény épül ki, mely biztosítja az elkövetkező napok csapadékmentes, nyugodt időjárását, így 2012-ben már nem számíthatunk ilyen szempontból mozgalmas napokra. Szerdáig szinte egyazon forgatókönyv szerint telnek a napok: reggel foltokban köd képződik, mely helyenként csak nehezen, itt-ott pedig egyáltalán nem szűnik meg - nyirkos, borongós helyzetet teremtve. Máshol azonban többórás napsütés melegíti a levegőt, erős légmozgás hiányában pedig mindezt igencsak kellemesnek érezhetjük.

A hőmérsékletek több napig az átlagos körül szóródnak majd: napközben pár fokkal fagypont felett, hajnalonta néhány fokkal az alatt alakulnak, csupán a tartósan ködös vidékeken lehet jellemző az egész napos fagy.

Az előrejelzés bizonytalansága kicsi, a legfrissebb modellszámítások egyöntetűen száraz, nyugalmas időszakot vetítenek előre, tehát nagyon stabilnak és erősnek tűnik a tőlünk kissé keletre fekvő középponttal kiépülő anticiklon. Szerdán érkezhet egy hidegfront, amit követően pedig mozgalmassá, frontokkal tarkítottá válnak majd a napok: szelesre fordul az idő, és többfelé lehetnek majd kisebb záporok, helyenként hózáporok, de komoly csapadék még egy hétig nem valószínű.

Ködfelhőbe burkolózó domboldal Tarnalelesz mellett - Kovács Henrik fotója
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat