2018. augusztus 17., Jácint

Idén is megrendezték a Tiszavirág vetélkedőt


ICI Interaktív Zrt. - 2017. február 9., csütörtök, 19:40

A Tisza Élővilágának Emléknapja (február 1.) és a Vizes Élőhelyek Világnapja (február 2.) alkalmából 2017. február 1-jén Csongrád megyében ismét megrendezték a "Tiszavirág" környezet- és természetvédelmi vetélkedőt. Na, de honnan is indult ez a remek kezdeményezés? Olvassa el cikkünket!

A majdnem 20 évvel ezelőtt történt cianid- és nehézfém-mérgezés annak idején a Tisza élővilágát súlyos csapásként érte. Az eset sokakat elszomorított, hiszen a halakon kívül többek között itt él és fejlődik ki a Tiszavirág is, amelynek június végi rajzása csodálatos látványt nyújt a Tisza menti embereknek és az idelátogató turistáknak.

Az élővilág védelmét szívügyének tekintő Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete, valamint a vetélkedőt szervező Csongrád megyei iskola pedagógusai ezért közösen elhatározták, hogy minden év február elején Tiszavirág vetélkedő szervezésével irányítják rá a tanulók figyelmét a Tisza és környezetünk természeti értékeire, azok megőrzésére.

2017. február 01-én, immáron 17. alkalommal szervezte meg a TISZAVIRÁG környezet-és természetvédelmi vetélkedőt a Csongrád és Térsége Általános Iskola Galli János Általános Iskolája és Alapfokú Művészeti Iskolája ÖKO munkacsoportja. A vetélkedőn Csongrád és térsége 7 általános iskolájának 3-4. osztályos tanulói 4 fős csapatokban mérték össze tudásukat, amelyről a Csongrád TV híradója is tudósított.

A nebulók elméleti, ügyességi és játékos feladatokat oldottak meg. Tudásukat többek között az év fája (vadalmafa) az év madara (tengelic) és a Bükki Nemzeti Park nevezetességeinek alapos ismeretével bizonyíthatták, de rátermettnek kellett mutatkozniuk többek között a környezetükben található veszélyes anyagok keresésében, a lekvárok kóstolás alapján való felismerésében vagy például az időre történő kukoricamorzsolásban is. A vetélkedőn a legmagasabb pontszámot elért 3 csapatot a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ könyv és tárgyjutalomban részesítette, de a többiek sem távoztak üres kézzel.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat