2018. július 20., Illés

Hűvösen telt a gyereknap


ICI Interaktív Zrt. - 2013. június 24., hétfő, 12:17

Hűvös, a Dunántúl déli részén élőkre pedig kifejezetten hideg, esős gyereknap köszöntött május utolsó vasárnapján.

Néhány nap múlva beköszönt a június, de az időjárás nem ismeri a naptárat: május legvégén az országban a délutáni órákban is a legtöbb helyen 15 fok alatt maradt a maximumérték, sőt, a Dél-Dunántúlon helyenként a 10 fokot sem érte el.

Az ICI Interaktív Meteorológia mérőállomásai által mért hőmérsékletek délután fél 2-kor

A hőérzet még ennél is alacsonyabban alakult: nyugaton élénk szél, délen és keleten eső tette kellemetlenné a szabadban tartózkodást, a gyereknap tehát nem telt ideális körülmények között.

Az ICI Interaktív Zrt. országszerte üzemeltetett mérőhálózatának állomásai közül a pécsi mérte a legalacsonyabb hőmérsékletet napközben: a maximum értéke 9 fok volt, és több órán keresztül zuhogott az eső. Több mint 30 mm csapadékot regisztrált a csapadékmérőnk, ami a sokéves egész havi májusi átlagnak felel meg. Az utolsó tavaszi hónap pedig már csaknem 80 mm-nél jár, és júniusig még több alkalommal számíthatunk errefelé (ahogy az ország más pontján is) csapadékra. 

Nagyon úgy tűnik, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is a május 1-én érük el a hónap legmagasabb hőmérsékletét: akkor 25, 30 fokig melegedett a levegő.

Barátságtalan idő uralkodott Pécsett egyész nap, a gyereknapot elmosta az eső

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat