2018. július 16., Valter

Hűvös volt az április Nagy-Britanniában


ICI Interaktív Zrt. - 2012. május 14., hétfő, 12:21

Egy, a napokban megjelent tanulmány szerint az Egyest Királyság 1989 óta a leghűvösebb áprilisán van túl.

Az 1971-2000-ig tartó referenciaidőszakhoz képest ugyan nem sokkal maradt el az átlaghőmérséklet, de a hónap végén a napokig tartó esőzések (melyek áradásokat is okoztak), a szokatlanul hűvös idő igencsak kellemetlenül érintette a szigetország lakóit.

A MetOffice tájékoztatása szerint egész hónapban a csapadékos időjárás volt jellemző. A hónap vége felé egy markáns ciklon alakította esőssé a napokat, több folyó kiönött, a rengeteg csapadékhoz ráadásul viharos szél és 10 fok alatti nappali csúcshőmérsékletek társultak. Az áprilisi országos átlaghőmérséklet 0,6 fokkal maradt alul a referenciaidőszakhoz képest, és 1989 óta ez volt a leghidegebb április. Sőt, a középső tavaszi hónap még a márciusnál is hűvösebbnek bizonyult - ez mindenképpen szokatlan, ritka jelenség (1998 óta nem fodult elő ilyen).

Áprilisban ráadásul nem volt egyetlen olyan nap sem az egész országban, amikor a délutáni csúcshőmérséklet elérte volna 20 fokot ( a regisztrált maximum értéke 19,7 fok - ezt London környékén mérték).

Walesben és Kelet-Skóciában pedig az évnek valaha megfigyelt legnedvesebb negyedik hónapját élték át az ott lakók, 50 éve nem volt ilyen kevés, napsütés nélkül eltelt nap.

Az április végén és május elején a térségben tomboló szokatlanul erős ciklonnak is köszönhettük mi itthon, hogy sorra dőltek meg a melegrekordok - a szélsőségek tehát gyakran nem járnak egyedül.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat