2018. július 21., Dániel

A hurrikánszezon hivatalos nyitónapján megjelent az első vihar


ICI Interaktív Zrt. - 2012. május 15., kedd, 14:06

A Csendes-óceán keleti medencéjében hivatalosan május 15-én veszi kezdetét a hurrikánszezon. A mai napon pedig ki is fejlődött az első trópusi vihar a térségben.

A képződmény az Aletta nevet kapta, és a közép-amerikai partoktól több 100 km-re jelent meg a nyílt víz fölött, nagyjából a 12. északi szélesség közelében. A trópusi vihar nyugat felé haladva tovább távolodik a partoktól, így nem jelent veszélyt, noha várhatón kissé erősödik, és akár egyből a szezon első hurrikánjává is fejlődhet.


Az Aletta az NHC műholdképén: a piros folt Mexikótól délnyugatra. (www.nhc.noaa.gov)

A térségben a hivatalos szezon november 30-val ér véget. Egy átlagos idényben ez idő alatt 15 trópusi vihar és 8-9 hurrikán képződik, amelyek közül 4 a Saffir-Simpson skálán legalább hármas fokozatot ér el.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat