2020. február 26., Géza

Hurrikán fenyegeti Haitit


ICI Interaktív Zrt. - 2010. november 2., kedd, 12:50

A Karib-tenger térségében örvénylik a Tomas névre keresztelt trópusi ciklon. Az előrejelzések szerint a vihar a következő napokban hurrikánná erősödik és egyenesen Haiti felé tart.

Még az elmúlt hét végén alakult ki az Atlanti-óceán felett, közel a Karibi szigetvilághoz a Tomas névre keresztelt trópusi ciklon. A Tomas néhány nap alatt hurrikánná erősödött, és a Karib-tenger felé vette az irányt.

A hurrikán hétfőre valamelyest veszített erejéből, kedden a 83 kilométer/órás átlagos szélsebesség mellett, 100 kilométer/óra feletti széllökéseket mértek a trópusi viharrá szelídült Tomasban.

A Karibi szigetvilág lakói azonban nem lélegezhetnek fel, hisz az amerikai Hurrikán Előrejelző Központ számításai szerint csütörtökre ismét hurrikánná erősödhet a Tomas, és útja pontosan Haiti felé vezet. A jelenlegi előrejelzések szerint a hurrikán szombaton éri el Haiti partjait. A januárban földrengés sújtotta országban még most is több mint egy millió ember él sátrakban, nagyon rossz körülmények között.

Mivel a Tomas a heves esőzés mellett viharos szelet is hoz, a hatóságok ezért hozzáláttak a sátortáborok kiürítéséhez. Több mint 1,3 millió embert kell biztonságos helyre menekíteni a hét vége előtt, mielőtt a hurrikán elérné a szárazföldet.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat