2018. július 22., Magdolna

Hullámzó frontálzóna fejti ki hatását


ICI Interaktív Zrt. - 2013. szeptember 26., csütörtök, 13:34

A csütörtöki hidegfrontot követően több napon át hullámzik majd felettünk egy frontálzóna, humánmeteorológiai szempontból kedvezőtlen helyzetbe kerülünk. Alábbi cikkünkből kiderül, mire érdemes fokozottan figyelni.

A hidegfront mögött pénteken már többfelé kisüt a nap, ez alól csak a délnyugati megyék képeznek majd kivételt. A szokatlanul hideg, napos időben jelentősen növekszik majd a megfázásveszély, erre érdemes kiemelten felkészülni. Sokak esetében jelentkezhetnek továbbá alvászavarok, nyugtalanság, ingerültség.

Az immunrendszer megerősítése érdekében minél több C-vitamin fogyasztása javasolt, azonban annak élénkítő hatása miatt inkább ezt leginkább a reggeli, délelőtti és a kora délutáni órákban tegyük. Fontos lehet még ezekben a napokban a rendszeres testmozgás, amely nemcsak növeli szervezetünk védekezőképességét, hanem az esetlegesen felmerülő alvásproblémákra is hatékony megoldást jelenthet. A mozgást igyekezzünk nappalra vagy a kora esti órákig bezárólag időzíteni.

A napokban kialakuló humánmeteorológiai helyzet leginkább veszélyeztetett csoportjai az idősebb emberek, a szívbetegek valamint a keringési rendszer betegségeivel küzdők. Ők ne tervezzenek fizikai (vagy lelki) terheléssel járó folyamatokat, számukra a következő napokban inkább kímélő programok ajánlottak.

Az utakon is növekszik a baleseti veszély, elsősorban a délnyugati megyékben. Érdemes fokozott körültekintéssel vezetni, rövidebb utakon is jobban betartani a követési távolságot és hosszabb menetidővel számolni.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat