2020. február 22.,

Hóvihar tombolt az Egyesült Államokban


ICI Interaktív Zrt. - 2010. december 14., kedd, 10:33


Címkék: , ,Rendkívül erős hóvihar tombolt az elmúlt napokban az Egyesült Államok középső részén. Az erős szél hótorlaszokat emelt az utakon, és akadozott a légi közlekedés is.

Az erős szél és az intenzív havazás miatt több mint 1400 járatot töröltek a Chicago repülőterein. Közel 60 centiméter hó hullott a hét végén Wisconsin, Minnesota és Indiana államok egyes részein, aminek következtében legalább négy ember meghalt. A főutakat számos államban lezárták a rossz körülmények és a sok baleset miatt.

 

Az ilyen intenzív hóviharokat jellemzően egy erős északnyugati áramlás hozza létre, mely sarkvidéki eredetű levegőt szállít Észak-Amerika fölé. Ezt a jelenséget blizzardnak nevezik.

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat