2020. február 28., Ákos, Bátor

Akár másfél méter hó is hullhat a Nagy-tavak vidékén

Sarkvidéki hideg uralkodik az USA egy részén, így a Nagy-tavak vidékén is, szerdán pedig akár 1,5-2 méter friss hó is fedheti a tájat.


Hóvihar tombol az USA keleti partján

Napok óta okoz fennakadásokat az a hóvihar, amiről már napok óta beszél a tengerentúli sajtó. Az Egyesült Államokban Hercules-ként nevezett hóvihar extrém körülményeit röviden mutatja be az alábbi videó.


Hóviharok okoznak káoszt az USA-ban

Az USA északkeleti részén intenzív havazás kezdődött, helyenként alig pár óra alatt jó fél méter hó hullott, ráadásul orkán erejű szelek is fújtak.


Óriási havazás volt Horvátországban és Szlovéniában

Az elvonult ciklon hazánk nyugati és középső részére is hozott nagyobb havat, ami káoszt okozott az utakon. A nálunk leesett hó azonban a közelébe sem ér a délnyugati szomszédainknál lévőhöz.


Nagy havazást várnak Észak-Amerikában

Míg nálunk még kisebb bizonytalanság lengi körül hó szempontjából a következő napokat, addig Észak-Amerika nyugati partvidékére hatalmas havazást várnak december 21-23. között.


Nem csak esőt, havat is hozott Sandy

A Sandy nevet viselő hurrikán a hét elején csapott le az Egyesült Államok keleti partvidékére. A sok eső és árvizek mellett néhány államban komoly havazással bénította meg az életet.


Videók is készültek a hétvégi nagy amerikai hóviharokról

Október utolsó hétvégéjén hatalmas hóvihar lepte meg az USA északkeleti partvidékét. Számtalan rekordot megdöntött a hirtelen lehullott jelentős mennyiségű hó.


Méteres hó hullott Ausztráliában

Július első harmadában Ausztrália síterepein több mint egy méter friss hó hullott. A hóviharok elvonulása után minőségi sípályák várták a sportolókat.


Ismét rengeteg hó hullott az Egyesült Államokban

Heves hóvihar sújtotta az Egyesült Államok északkeleti régióját. Vermont és New York állam egyes részeit 60-70 centiméternyi friss hó borította be hétfőn.


Zivatarok, eső, hó és tornádók: időjárás az USA-ban

Heves viharok alakultak ki csütörtökön az USA középső tájain, melyek kicsavart fákat és leszakadt villanyvezetéket hagytak maguk után. Több tornádó is kialakulhatott.