2018. szeptember 20., Friderika

Hóval érkezett a hidegfront az Alpokba


ICI Interaktív Zrt. - 2012. szeptember 1., szombat, 14:08

Helyenként 30 centinél is több friss hó hullott annak a hidegfrontnak a nyomában, amely nálunk borongós, esős időt okoz a nyugati országrészben.

A hidegfront, amely nálunk a nyugati megyék borongós időjárást okozza, az Alpokba havazással érkezett. Jellemzően 5-30 centi friss hó hullott, a Zugspitzén (2960 méter) azonban 35 centit mértek. Helyenként 1600 méteren is hullott a hó.

A Zugspitzén egyébként csütörtökön (augusztus 30-án) még 7 fok volt a legmelegebb órákban, másnap azonban már mindössze mínusz 1,9 fokig emelkedett a hőmérséklet. A klímaadatok szerint augusztus végén 2-3 fok körül alakul az átlagos maximumhőmérséklet a hegycsúcson.

Augusztus 15-25. között egyébként egy meglehetősen meleg periódus volt jellemző a térségben (ez érkezett meg hozzánk is 20-a után egy újabb hőhullám formájában), ekkor gyakran 13,17 fok között, jóval a megszokott felett alakultak a csúcsértékek. A legmelegebb augusztus 19-én volt, akkor 16,7 fokig emelkedett a hőmérséklet, amely majdnem 1 fokra megközelítette a valaha itt mért legmagasabb értéket (17,9 fok, 1957. július 5.). Ez egyébként szezonrekord volt a Zugspitzén idén.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat