2020. február 28., Ákos, Bátor

Hirtelen megáradtak a folyók Németországban


ICI Interaktív Zrt. - 2012. december 17., hétfő, 14:44

A hétvégén több németországi folyón is másfél-két méteres vízszintemelkedést tapasztaltak, ráadásul újabb esőket várnak.

Pénteken több németországi folyó vízszintje hirtelen emelkedésnek indult az Európát átszelő frontzónák kiadós esői, illetve az enyhülés miatti hóolvadás következtében. A legdrasztikusabb változást a Rajna jobb oldali mellékfolyóján, a Neckaron regisztrálták: a gundelsheimi vízmércénél a pénteki nap második felében, alig fél nap alatt 2 métert emelkedett a vízállás. Itt mostanra némileg (mintegy 25-30 cm-rel) már csökkent a vízszint.

Hasonló mértékben áradt meg a Rajna is Koblenznél, de valamivel hosszabb idő alatt: itt péntek déltájt még 240 cm-t, hétfő délután pedig már több mint 4,5 métert regisztráltak. Intenzív emelkedés kezdődött péntek délután a Majnán is: Obernaunál kb. 120 cm-rel áll most magasabban a víz. A Németország északi részén folyó Weser is jó 1-1,5 méterrel lett magasabb a napokban, de a Mosel folyón (a Rajna bal oldali mellékága) is közel másfél méteres vízszintemelkedést mutatnak az adatok.

Az áradás a Duna felső szakaszát is érintette, egyaránt emelkedett a vízállás Neu Ulm, Neuburg és Straubing térségében. Átlagosan 80-100 cm-es, de Staubingnál az elmúlt 24 órában jó 125 centis növekedést tapasztaltak. Az utóbbi 12 órában már Ingolstadtnál is meredeken, kb. 1 méterrel emelkedett a vízállás.

A napokban Németország déli és keleti felén újabb kiadós csapadékot, esőt várnak, így a folyók tovább áradhatnak.

 


forrás: kn-online.de

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat