2018. szeptember 21., Máté

Hirtelen árhullám Oroszországban


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 8., vasárnap, 13:52

Rövid idő alatt szokatlanul sok eső esett Oroszország egyes vidékein, melynek következtében több folyó is kilépett a medréből. Sajnos halálos áldozatok is vannak.

A BBC tájékoztatása szerint Oroszország délnyugati részén, Krasznodar vidéken néhány óra alatt annyi eső esett a napokban, mint máskor két-három hónap alatt szokott. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot a folyók nem tudták elvezetni, és hömpölygő folyammá válva elárasztották a vidéket. Nem csak a víz, hanem a földcsuszamlások is pusztítottak, a legnagyobb kárt pedig Krymsk városa szenvedte el. 

A lakosság sem tudott időben felkészülni az eseményekre: a megerősített hírek szerint a halálos áldozatok száma 150 fölé emelkedett, és valószínűleg ez a szám még tovább fog nőni. A halálos áldozatok magas száma azzal magyarázható, hogy a legtöbb embert álmában érte a katasztrófa: esélyük sem volt menekülni. A sáros, iszapos ár elönötte az épületeket, utakat, járdákat szakított fel és mosott el, közlekedési lámpákat sodort kilométerekkel arrébb.

A meteorológiai előrejelzések szerint a több mint egy hónapja tartó rendkívül csapadékos időjárás szerencsére hétfőn alábbhagy, és jobbra fordul az idő.

Fotó: BBC
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat