2020. február 28., Ákos, Bátor

Hidegfronttal köszöntött be a meteorológiai nyár


ICI Interaktív Zrt. - 2012. június 1., péntek, 10:10

Pénteken kezdetét vette a meteorológiai nyár, bár az időjárás ezt egy hidegfronttal üdvözölte. A front a déli órákban hagyja el az országot. Szombaton hűvös, míg vasárnap átmenetileg már nyárias időre van kilátás.

Hajnalban érte el az északnyugati határszélt a hidegfront, reggel 7 óra tájt csapadékzónája már a fővárosnál járt. Később gyorsan haladt tovább kelet felé.

A front a Dunántúlon esőt és záporokat okozott, a főváros körzetében, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon viszont zivatarok is kialakultak. A frontvonal mögött a felhőzet északnyugat felől már délelőtt felszakadozott, az északnyugatira forduló szél pedig feltámadt. A front a keleti határszélt a déli órákban hagyja el. A front mögötti gomolyfelhő-képződésből a nap második felében még kialakulhatnak záporok.

Június első hétvégén változékony időre készülhetünk. Mind szombaton, mind vasárnap számíthatunk csapadékra: szombat elszórtan, vasárnap főként a keleti országrészben valószínű eső, zápor, zivatar. Több napsütés vasárnap ígérkezik, és ekkor a beáramló enyhébb légtömegeknek köszönhetően a hőmérséklet már a kora nyárnak megfelelően alakul. Míg szombaton az ország nagyobb részén 20 fok körül várható a maximum (ami késő tavasznak vagy kora ősznek felel meg), addig vasárnap már több helyen eléri a nyárinak számító 25, 28 fokot.

A tartós nyári időre azonban egyelőre várni kell, hétfő délután ugyanis egy újabb hidegfront érkezik, ami még kedden is többfelé okoz csapadékot. A front előtt hétfőn ugyan még magasra kúszik a hőmérséklet, az ország keleti felén újból megközelítheti a 30 fokot, kedden azonban ismét kora ősziesre hűl a levegő.  A folytatásban viszont jelen állás szerint folyamatos felmelegedés látszódik.

A június egyénként az egyik legcsapadékosabb időszak az évben, ekkor gyakoriak a frontátvonulások, és a záporok, zivatarok.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat