2018. augusztus 14., Marcell

Hidegfronttal köszönt be a hétvége


ICI Interaktív Zrt. - 2011. május 26., csütörtök, 08:37

Pénteken hidegfront érkezik, ami heves zivatarokat is okozhat. A front még szombaton is meghatározó lesz.

Jelenleg a Brit-szigetek térségében örvénylik az a ciklon, amelynek hidegfrontja pénteken éri el a Kárpát-medencét. A front előtt csütörtökön szinte zavartalan lesz a napsütés, csapadék nem várható, kellemes nyári idő lesz.

A napos, száraz idő eleinte még pénteken is folytatódik, a hidegfront a délutáni órákban éri el az északnyugati határszélt. Hatására már a front vonala előtt is kialakulhatnak záporok, zivatarok, és mivel igen labilissá válik a légkör, felhőszakadással, jégesővel, szélviharral kísért heves zivatarokra is számítani kell. A front mentén aztán egyre többfelé várható csapadék.

A front még szombaton is meghatározza az időjárást, kicsit lelassul mozgása a Kárpát-medencében. Egyaránt lesznek tartósabban borús és naposabb körzetek, ahogy lassan kelet felé helyeződik a frontzóna. Ekkor napközben esőre, záporokra, esetleg egy-egy zivatarra a Dunától keletre kell nagyobb területen számítani.

Hőmérsékleti szempontból pénteken még igazi nyár lesz, többfelé a 30 fokot is elérheti a csúcsérték. A front mögött azonban gyorsan visszaesik a hőmérséklet, amit a nyugaton megerősödő, időnként viharossá fokozódó északnyugati szél tovább ront. Szombat napközben azonban már fokozatosan alábbhagy a szél. Ezen a napon a csúcshőmérséklet nyugaton 20 fok körül, míg keleten helyenként 25 fok felett alakul.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat