2018. szeptember 23., Tekla

Hidegfrontérzékenyek, figyelem!


ICI Interaktív Zrt. - 2015. január 8., csütörtök, 11:02

Január első hétvégéjén hidegfront alakítja az időjárást. Az ilyen markáns légköri változásoknak komoly élettani hatásuk lehet, amennyiben Ön frontérzékeny. Készüljön fel rá hasznos tanácsainkkal!

Január első szombatjának hajnalán, majd rögtön utána vasárnap is hidegfront vonul át térségünkön. A hirtelen változás során ugrásszerűen változik majd a légnyomás, a hőmérséklet és a szél is. A hatást ráadásul fokozza, hogy az előtte lévő időszakban napokon keresztül megterhelő hideg időben volt részünk, legyengült a szervezetünk. 

Ilyen humánmeteorológiai helyzetben jellemzően gyakori fejfájás, vérnyomás-ingadozás és görcsös panaszok alakul ki. A gyermekek nyugtalanok lehetnek, ok nélküli idegi feszültség is jelentkezhet. A régi csonttörések, műtéti hegek helye érzékenyebb lehet a megszokottnál. Fokozódik az infarktusveszély! Érdemes tehát tudatosan készülnünk erre annak érdekében, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket. Íme egy-két tanács, amire fontos odafigyelni:

- Fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot (a téli időszak ellenére is!): a hétvégére napi 2 liter ásványvíz a javasolt mennyiség.

- Kerülje a nehezen emészthető ételek, főként a vörös húsok fogyasztását!

- Fogyasszon magnéziumban és kalciumban gazdag ételeket: egyen halat, brokkolit, illetve olajos magvakat!

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben a Meteo Klinika honlapján tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat