2018. szeptember 24., Gellért

Hidegfront okoz megterhelést és sok csapadékot


ICI Interaktív Zrt. - 2013. november 15., péntek, 15:53

Kedden egy újabb hidegfront érkezik hazánkba, amely országszerte kiadós csapadékot fog okozni, valamint humánmeteorológiai szempontból igencsak megterheli szervezetünket.

Ha többet szeretne tudni saját időjárás-érzékenységéről, kattintson ide!

A kedden érkező hidegfront a lassú mozgású frontok közé tartozik – ugyan már hajnalban belép északnyugat felől hazánk területére, csak estére ér el a keleti határszélre. Emiatt nagy lesz a hőmérsékletkülönbség az országban: amíg északnyugaton és az Északi-középhegységben csak 10-12, addig délkeleten akár 18-19 fokot is mérhetünk kora délután. Mivel a front lassan vonul át a Kárpát-medence felett, ezért belőle nagyobb mennyiségű csapadék is tud hullani: főként a középső országrészben helyenként akár 20-30 milliméternyi csapadék is leeshet az elkövetkezendő 24 órában.

A hidegfront a szervezetünkre is hatással lesz. A hidegfrontra érzékenyek görcsös bántalmakra és fejfájásra panaszkodhatnak. A front előtt ugyanakkor még gyenge melegfront jellegű hatás fog érvényesülni, elsősorban az erős déli szél miatt keleten migrénre és fáradékonyságra is panaszkodhatunk délelőtt. A változékony időjárás a keringési betegségekben szenvedőket sem kíméli majd: ők mindenképpen kerüljék a megterhelő tevékenységeket és inkább pihenjenek minél többet.

A közlekedésben a nedves, csúszós útszakaszok és az erős oldalszél miatt fokozott lesz a balesetveszély, vezessünk nagyon óvatosan!

 

A GFS modell úgynevezett ensemble (együttes) futtatásának eredménye Budapestre: az alsó – esetünkben érdekesebb – görbeseregen a Budapest térségére prognosztizált nagyobb mennyiségű csapadék látszik (sárga ellipszis). (Forrás: wetterzentrale.de)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat