2019. január 23., Zelma

Hidegfront okoz kettősséget az országban


ICI Interaktív Zrt. - 2013. május 28., kedd, 10:19

Hidegfront felhőzete érkezett meg a Dunántúlra, és napokig fogja alakítani a Kárpát-medence időjárását.

Szombat reggel óta szinte egyhelyben vesztegel egy hidegfront a Dunántúl fölött. Itt borongós időt, csapadékot, erős szelet is okoz, míg a keleten élők élvezhetik a nyárias meleget és a napsütést. A középső országrészben a változó felhőzetből egész nap várható elszórtan csapadék.

A hidegfront várhatóan csak hétfőn távozik térségünkből, addig nagyon lassan mozdul kelet felé. A hidegfrontokra érzékenyek panaszai sajnos egész hétvégén fennállhatnak. A fejfájásra hajlamosak igyanak több vizet!

A borongós esős idő kedvez viszont az allergiásoknak. A pollenszezon egyik csúcspontját éltük az elmúlt héten, most viszont jelentős visszaesés várható.

 

Forrás: sat24.com

Kettévágva a felhőzeti mezőben: a sat24.com 12:00-ás műholdfelvételén jól látszik, hogy éles a kontraszt a Dunántúl és a keleti területek között

 

 

Hőmérsékleti eloszlás szombat délben

Szombat déli hőmérsékleti térkép az ICI Zrt. meteorológiai állomásainak mérései szerint: jól látszik a felhőzet és a csapadék hatása: Ágfalván 14 fok, erős hidegfronti hatás, míg Makón 26 fok, derült égbolt mellett

 

Borongós az idő a Balatonnál is. (Az ICI Zrt. balatonkenesei meteorológiai állomásának webkamera filmje szombat délelőttről)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat