2018. szeptember 18., Diána

Hidegfront lépett be térségünkbe


ICI Interaktív Zrt. - 2013. november 3., vasárnap, 13:25

Vasárnap délután megérkezett, majd este délkelet felé haladt a napok óta előrejelzett hidegfront. A szépen kivehető frontvonal mögött északnyugatira fordult a szél, gyakran meg is erősödött. A front csapadékzónája a hajnali órákban át is lépte határainkat.

Valamivel 15:00 óra után megérkezett a hidegfront térségünkbe. A front mögött északnyugatira fordult és gyakran megerősödött a légmozgás. Alábbi képünkön az ICI Interaktív Meteorológia szélmérései láthatók. Fertőszentmiklóson az alapáramlás mértéke 30 km/h volt a délutáni órákban. A front a hajnali órákban át is robogott felettünk.

Az ICI Interaktív Meteorológia mérései 15:25-kor

 

Délután 4 óra után már többfelé mértünk erős szelet a Dunántúl északi részén. A hőmérséklet is láthatóan több fokkal visszaesett a frontvonal mögött. Közben egyre többfelé okozott csapadékot a front felhőzete, országos esőről beszélhetünk. 

 

Az ICI hőmérséklet mérései 16:05-kor

 

18:00-kor kevesebb olyan terület volt az országban, ahol éppen nem esett csapadék. Újabb felhősáv érte el térségünket nyugat felől, az összefüggő csapadéksáv tartós esőt hozott a Dunántúlra. Ugyanekkor a Dunától keletre inkább gyenge eső és záporok voltak jellemzők.

Forrás: Sat24.com - 18:00-kor a Dunántúlon összefüggő eső, a Dunától keletre főként záporok vannak

 

A fronthoz tartozó felhősáv 22:00 körül már az Alföldön okozott nagy területen csapadékot. A Dunántúl nagy részén ekkor már véget ért a csapadékhullás, nem ritkán 20 mm körüli értékeket mértünk az elmúlt 24 órában. A csapadéksáv intenzívebb részein  9 mm/óra csapadékintenziást sikerült rögzítenünk. 

 

Az ICI óránkénti csapadékmérései helyi idő szerint 14:51 és 15:50 között
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat