2019. június 20., Rafael

Hidegfront hullámzik a Dunántúl fölött


ICI Interaktív Zrt. - 2013. július 10., szerda, 12:37

Egy hidegfront érkezett ma a nyugati határszélre, mozgása azonban lelassult, egyelőre a Dunántúlon okoz csapadékot, jelentős lehűlés. Keleten továbbra is tombol a kánikula.

Kettős időjárás uralkodik az országban, majdnem 20 fokos a hőmérséklet-különbség a keleti és a nyugati határszél között. A Dunántúlra már megérkezett az őszies időt hozó hidegfront, keleten még tombol a kánikula. A fülledt időben egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok.

Erős a hidegfronti hatás nyugaton: akár 15 fokkal is hidegebb lehet ma, mint tegnap volt. Ez a hatás holnap már az ország egészére kiterjed, és erős légnyomásemelkedés, valamint a Dunántúlon viharossá fokozódó szél is társul hozzá, sokak küzdhetnek tehát majd panaszokkal.

A Meteo Klinika arra vonatkozó tanácsait, hogy hogyan vészeljük át ezt a megterhelő időszakot, itt olvashatjuk.

 

Ágfalván 12 fok, Mátészalkán 30 fok, ez a délutáni helyzet az ICI mérőhálózatainak hőmérséklet-mérései alapján, majdnem 20 fokos a kontraszt

A felhőzeti mező (a hőmérsékleti-különbség egyik oka) a délutáni műholdfelvételen (sat24.com). Keleten már beindult a gomolyfelhőképződés, záporok, zivatarok pattannak ki. Nyugaton az esőfelhőkben csak kevesebb beágyazott konvektív cella tud kialakulni.


Megérkezett a hidegfront Balatonkenesére is. Szeles, borongós, csapadékos lett az idő délutánra.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat