2018. szeptember 24., Gellért

Hidegfront erősíti az ízületi fájdalmakat – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 20., vasárnap, 11:57

Hétfőig gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, ízületi fájdalmak és görcsös panaszok jelentkezhetnek, továbbá az élénk szél fejfájást válthat ki. Csökken a csapadékhajlam, de elszórtan kisebb havazás, zápor előfordulhat. Keringési problémákat is tapasztalhatunk, a szívbetegek és az idősebbek kerüljék a fizikai megterhelést. Keddtől kettős fronthatásra kell számítani.

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás érvényesül, amely megterheli a keringési rendszert, szívpanaszokat, vérnyomás-ingadozást válthat ki. Pár órás napsütésben bízhatunk, eleinte keleten, majd este a nyugati határszél mentén elszórtan előfordulhat futó hózápor. A szívbetegeknek könnyen emészthető ételek és hagymafélék fogyasztása ajánlott, pihenjenek sokat, kerüljék a fizikai megterhelést.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony szintet ér el, és a következő napok időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az alacsony légszennyezettség jó hatással lesz a légúti betegségekben szenvedők állapotára.

Hétfőn folytatódik a gyenge hidegfronti hatás, kemény hajnali fagyokra számíthatunk, és csökkennek a nappali hőmérsékletek is. A hidegebb idő ronthat az asztmás betegek állapotán, kiszárítja és irritálja a légutakat. A továbbiakban jelentős lehűlésre, erősödő éjszakai fagyokra számíthatunk. Az élénk légmozgás megnehezítheti a fejfájásra hajlamosak napját.

Kedden kettős fronthatásra kell számítani, ezért ezen a napon nem csak a hideg-, hanem a melegfrontra érzékenyek tünetei is erősödhetnek. Fejfájás, levertség, koncentrációs problémák várhatók. Továbbra is tart a hideg, téli idő, szórványosan havazás is előfordul majd. A csapadékos területeken ízületi fájdalmak erősödésére kel számítani.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat