2018. július 16., Valter

Hidegbetöréssel indul a hét


ICI Interaktív Zrt. - 2012. november 3., szombat, 15:14

Hétfőre virradóan egy Európát hosszan átszelő, hullámzó frontrendszer érkezik északnyugati határainkhoz, amely gyorsan áthalad a Kárpát-medence felett. Mögötte hideg levegő zúdul térségünkbe, míg előtte a meleg levegő torlódik fel.

Noha vasárnap nem számíthatunk túl sok napsütésre, erős délnyugati áramlással enyhe légtömeg érkezik a Kárpát-medencébe. Bár az Északi-középhegység térségben lesz, ahol mindössze 10 fok körül tetőzik a hőmérséklet a párás, nyirkos időben, a déli tájakon a 18, 19 fokot is elérheti a maximum.

Hétfőre virradóan a Kisalföldre már megérkezik az a hidegfront, amely jelentős változást hoz időjárásunkba. A hidegfront gyorsan halad kelet felé, a Tiszántúlra várhatóan este érkezik meg. Amellett, hogy borús, sokfelé csapadékos és szeles időt okoz, akár több mint 10 fokos hőmérséklet-különbség is kialakulhat a Kisalföld és a Viharsarok között.

A Dunántúl északnyugati részén jó eséllyel reggel lesz a legmelegebb, itt mindössze 10 fok körül alakul a maximum. Eközben a déli, délkeleti határszélen a front előtt, az erőteljes déli áramlással a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet, ami 8-9 fokkal haladná meg az ilyenkor megszokott értéket. Az átrobogó hidegfront mentén a hideg és meleg légtömeg keveredéséből zivatarok is kipattanhatnak. Emellett kiadós esőkre van kilátás, a Dunántúlon bő félhavi csapadék is lehullhat.

A front mögött az átlagosnál hidegebbre fordul az idő, a héten egyre többfelé marad 10 fok alatt a csúcsérték, miközben a reggeli fagyok is visszatérnek.

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat