2018. szeptember 24., Gellért

Hideg, szeles, fázós napok jönnek - humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2018. április 20., péntek, 00:52

Visszatért, és még a jövő héten is maradni fog a télies időjárás hazánkban. Ízületi panaszokat, vérnyomásproblémákat erősíthet a hideg, szeles idő. A közlekedésben csúszós útszakaszokra készülhetünk, vezessünk óvatosabban.

Vasárnap gyenge melegfronti hatás várható, de fagypont körül alakulnak majd a hőmérsékletek. A gyulladásos panaszok kerülhetnek előtérbe, illetve az élénk délnyugati szélben a migrénes tünetek is erősödhetnek. Jobbára borult idő lesz, ám az északkeleti tájakon némi napsütés is ígérkezik, így ott érdemes meleg és réteges öltözetben néhány órát a szabad levegőn tölteni. Az itt élőknek a héten ugyan kevés napsütésben volt részük, de most újra feltöltődhetnek a napfény jótékony energiájával. 

A légszennyezettség mértéke és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően így is marad.

Hétfőn nem várható fronthatás, marad a hideg, borongós időjárás. A frontmentes napokon is támogassuk immunrendszerünket fokozott C-vitamin bevitellel, és fogyasszunk vasban gazdag élelmiszereket is, például húsféléket. A C-vitamin segíti a vas hasznosulását, a vas pedig segíthet leküzdeni a késő téli, kora tavaszi időszakban jelentkező fokozott fáradékonyságot.

Kedden kettősfronti hatás terheli a szervezetet, gyulladásos és görcsös panaszok is előtérbe kerülhetnek. Nem kíméli a frontérzékenyeket az időjárás a továbbiakban sem. Rendezett életvitellel, megfelelő mennyiségű alvással, rendszeres testmozgással, könnyen emészthető ételek fogyasztásával csökkenthetjük a télies időjárás okozta panaszokat.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ. 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat