2020. február 23.,

Hideg levegő árasztotta el az országot


ICI Interaktív Zrt. - 2013. július 10., szerda, 11:42

Hétfőn érkezett térségünkbe az az erős hidegfront, ami tegnap még csak a Dunántúlon, ma már országosan kellemetlenül hűvös időt okozott.

A hétvégén még sokan a kánikulától szenvedtek és a felfrissülésről ábrándoztak, de az érkezett hidegfront által okozott lehűlés mértéke igencsak intenzívnek bizonyult. Hétfőn a nyugati országrész legnagyobb részén csupán 12 és 15 fok között alakult a délutáni hőmérséklet, keleten viszont még 30 fok közelébe melegedett a levegő. A front lassan haladt, azonban estefelé már a Tiszántúlra is megérkezett: özönvízszerű esőzéseket, rendkívül erős viharokat okozott, és néhol negyed óra alatt 10 fokot is hűlt a levegő.

Kedd délutáni 3 órai hőmérsékletek az ICI Interaktív Meterolológia által kihelyezett állomások mérései alapján

Mintha nem is június vége lenne

Kedden már országszerte "didergősre" fordult az idő: már keleten is csupán 16, 18 fok körüli hőmérsékleteket mértünk, a 24 órás hőmérsékletcsökkenés errefelé mintegy 10, 12 fok volt - szinte évszakot váltottunk egy nap alatt. Egészen hihetetlen, hogy szombaton 33, 36 fokos levegő töltötte ki a Kárpát-medencét. A kellemetlen időt fokozza az erős lökésekkel kísért északnyugati szél, ami még szerdán is jellemző lesz az ország nagyobbik részén. A következő napokban a megfázásveszély is növekszik, hajnalonta is erősebb lehűlésre készüljünk. A hűvös idő szervezetre gyakorolt hatásairól a Meteo Klinika oldalán lehet olvasni, itt hasznos tanácsokat is kaphatnak az érzékenyek a tüneteik mérséklésére.

Csütörtöktől lassú javulás kezdődik, jelentősen mérséklődik a csapadékhajlam, a hétvégén pedig igazán kellemes időben lehet részünk: sok napsütés, mérsékelten meleg napok várnak ránk.

Aggtelek hétfőn délután (balra) és kedden,pontosan 24 órával később (jobbra)

Az IVI Interaktív Meteorológia mérőállomásának kameraképei
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat