2019. július 17., Endre, Elek

Ünnepi időjárás

Lassan itt a karácsony, de még mindig nem volt részünk jelentős havazásban. Vajon van esély, hogy az ünnepek alatt végre fehérbe borul a táj? Véget ér valahára a lehangoló, szürke idő? Cikkünkből megtudhatja!


Vajon mivel ajándékoz meg minket az időjárás az ünnepek alatt?

A karácsonyi ünnepek előtt gyakran felteszik a kérdést a meteorológusok számára: "Idén lesz fehér karácsony? Fog esni a hó az ünnepek alatt?" A válaszokért érdemes elolvasni a cikkünket!


Borúra derű a Dunántúlon

A közel egy hete tartó borongós, szürke időt a Dunántúlon átmenetileg felváltotta a napsütés. Sajnos ez csak átmeneti: a hétvégétől legalább karácsonyig ismét országszerte szürke, ködös időre számíthatunk.


A felhők felett mindig kék az ég…

Látványos videó az ICI Interaktív Meteorológia galyatetői webkamerájának képeiből: a sűrű, tejfehér felhőtakaró felett szikrázó napsütés volt pénteken.


Egy nap a felhők felett

Télen gyakran keletkezik sűrű, tejfehér köd az Alpok lábainál, ami fantasztikus látványt nyújthat egy kiemelkedő hegycsúcsról nézve. Egy német webkamera a mai napon pont egy ilyen helyzetet örökített meg.


Záródik a hideg légpárna

A hétvégén a Kárpát-medencében a téli időszakban időnként kialakuló hideg légpárna alakítja az időjárást. Szürke, ködös, nyirkos és kifejezetten hideg idő ígérkezik.