2018. július 16., Valter

Hideg, kellemetlen időjárás terheli szervezetünket – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 20., vasárnap, 13:49

Vasárnap még marad a szeles, hideg, csapadékos időjárás. Gyenge hidegfronti hatás társul a változékony időhöz. Főként keringési problémák, ízületi panaszok és fejfájás jelentkezhet az időjárásra érzékenyeknél.

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás fogja terhelni szervezetünket. Jobbára borult marad az ég, és főként keleten és délen várható több csapadék, akár havas eső is. Az időjárásra érzékenyeknél görcsös panaszok, ízületi fájdalmak jelentkezhetnek. Kálium tartalmú ételek fogyasztásával és masszázsterápiával csökkenthetők a panaszok. A szeles időben növekszik a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen, támogassuk szervezetünket fokozott C-vitamin bevitellel. Erős marad a légmozgás, mely sokaknál okozhat fejfájást, ok nélküli ingerültséget. Érdemes növelni a folyadékbevitelt is, az ízületi problémákra például fogyaszthatunk méregtelenítő teákat is.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. Az égerfa virágpora a Dunántúlon közepes mennyiségben található meg a levegőben, az ország többi részén a pollenkoncentráció alacsony. A következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően a légszennyezettség és a pollenkoncentráció alig fog változni.

Hétfőn fronthatás nem várható. Marad a hűvös, szeles idő, de kissé csökken a csapadékhajlam. Ízületi panaszokat, fejfájást, szédülést még tapasztalhatnak a hidegfrontra érzékenyek. Az északi tájakon több órás napsütés is javíthat a közérzetünkön.

Kedden gyenge melegfronti hatás várható. Lassan tér vissza a tavaszias időjárás a folytatásban. A fronthatás miatt azonban ok nélküli idegességet, ingerültséget tapasztalhatnak az érzékenyek. Az utakon ezért érdemes fokozott figyelemmel és türelemmel vezetni.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ. 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat