2018. szeptember 21., Máté

Heves zivatarokat okozott a hidegfront a Dunántúlon


ICI Interaktív Zrt. - 2011. augusztus 15., hétfő, 17:55

A hétfő este érkező hidegfront a Dunántúlon többfelé okozott heves záporesőt, zivatart, viharos széllökést. Átmenetileg vonalba is rendeződtek a zivatarok.

Késő este a Bakony déli részén alakultak ki intenzív zivatargócok, majd a Balatont is elérték. Felhőszakadás is volt többek között Fonyód térségében.

A zivatarlánc északi részétől keletre a Kisalföldön is vonalba rendeződtek a zivatarok, és végül ez kapcsolódott a front előtt járó csapadékzónához.


Körmendet fél nyolckor érte el az első zivatar (idojars.hu videó)

Hétfőn hat óra tájékán érték el az első zivatarok a nyugati határszélt. A zivatarcellák a front előtt nagyjából egy 200 km hosszú észak-déli irányú vonalba rendeződve érkeztek meg az országba. Helyenként felhőszakadás és a hőmérséklet rohamos csökkenése jelzi a front útját.


Negyed hétkor elérte a hidegfront Szentgotthárdot (idojaras.hu videó)


A zivatarlánc fejlődése a fronttól 100 km-re keletről nézve (idojaras.hu videó)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat