2020. február 26., Géza

Heves viharokat várnak a hétvégére Nyugat-Európában


ICI Interaktív Zrt. - 2013. augusztus 29., csütörtök, 13:37

Egy markáns hidegfront vet véget a hétvégén a nyugat-európai hőhullámnak, hétfőn este pedig erős széllel hozzánk is elérhet a felfrissülés.

Szombaton az Atlanti-óceán felől éri el a kontinenst az a hidegfront, ami szombatról vasárnapra virradó éjjel Franciaországban és Belgiumban, vasárnap pedig Németországban okozhat rendkívül heves zivatarokat, károkozó jégesőt és felhőszakadásokat. A front előtt még a nyugat-európai régióban is 37, 38 fokon tetőzhet a hőmérséklet (Párizsra például a hírhedt 2010-es hőség óta nem prognosztizáltak ilyen rekkenő hőséget a meteorológusok), de aztán jelentősen felfrissül az idő a jövő hét elejére. 

Az említett hidegfront igen erősnek és gyorsan mozgónak ígérkezik, hétfőn is tovább folytatja útját kelet felé, és a jelenlegi számítások szerint hétfőn késő délután vagy az esti órákban érheti el Magyarország északnyugati részét. Akkor már labilisabbá válik a Kárpát-medencét kitöltő forró légtömeg, és nálunk is heves zivatarok pattanhatnak ki.

Ami még ennél is fontosabb, az az, hogy a front nyomában megerősödik, sőt sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél, és a légmozgás még kedden sem veszít sokat az erejéből. Komoly károk is előfordulhatnak, és a szélerősödés zivataroktól függetlenül zajlik majd le. Keddre aztán nagyjából 8-10 fokkal mérséklődik a nagy meleg: a 35 fok feletti forróság az átlag körüli értékekre szelídül, végre megérkezik a felfrissülés a megterhelő napok után.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat