2018. szeptember 22., Móric

Heves viharok vonulnak az amerikai kontinensen


ICI Interaktív Zrt. - 2012. március 20., kedd, 11:14

Nagy kiterjedésű, markáns ciklonrendszer szeli át Észak-Amerikát, ami heves viharokat okoz az USA déli államaiban. Tornádókra és áradásokra figyelmeztetnek.

Masszív időjárási frontrendszer szeli át Észak-Amerikát. A ciklon hidegfrontja jelenleg Kanadától egészen Mexikóig nyúlik az Egyesült Államok középső részei felett, mögötte pedig zúdul be a hideg, sarkvidéki légtömeg az amerikai kontinensre. Mindez kedvező feltételeket teremt az intenzív zivatarok és tornádók kialakulásának.


A műholdfeltévetelen jól kivehető a hosszan elnyúló hidegfront, amelynek előoldalán meleg, nedves, hátoldalán sarkvidéki, hideg levegő áramlik. Keveredésük heves viharokhoz vezet. (hurricanzone.net, kedd 5 UTC)

Az amerikai meteorológiai szolgálat heves viharokra figyelmeztet Texas, Oklahoma, Missouri és Arkansas államok területén. Közben Texas, Oklahoma és Nebraska államokból vasárnap 11, hétfőn 3 légtölcsérről érkezett jelentés, egyúttal számos helyről jelentettek orkánszeleket és nagyméretű jégesőt is. Az adatok feldolgozása, az észlelések megerősítése folyamatosan zajlik. Emellett a felhőszakadások miatt áradások is voltak, és továbbiaktól tartanak a szakemberek.


San Antonio környéke (Marcus B. KLTV, accuweather.com)

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat