2018. szeptember 22., Móric

Heves vihar alakult ki szerdán Szicíliában


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 22., szerda, 14:06

Egy markáns mediterrán ciklon okozott szerdán nagy viharokat Szicíliában. Hirtelen nagy csapadék zúdult le, miközben száz kilométeres széllökések alakultak ki.

Kedd délután érte el a térséget a ciklon. Az első fél napon bőséges eső hullott. Cataniában dél nap alatt 62 millimétert mértek, amely meghaladja az átlagos februári egész hónapos csapadékot. A mérés után még folytatódott az esőzés. Szerda délelőtt pedig már a szél is viharossá fokozódott, Palermóban 100-110 km/órás széllökések alakultak ki. Az eső és a vihar Tunéziába és Algéria északi partvidékére is eljutott, sőt a ciklon csapadéksávja a másik irányba Athént érte el a szerda déli órákban.


Szicília partjain szerdán (webcamtravel.com)

 


Tunisz szakadó esőben szerdán (webcamgalore.com)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat