2020. február 28., Ákos, Bátor

Újévi trópusi ciklon Ausztráliában

Északnyugat-Ausztráliában trópusi ciklonnal búcsúztatták az óévet és köszöntötték az újévet az ott lakók – a Christine névre keresztelt vihar némileg váratlanul, szilveszterkor okozott többfelé heves esőzéseket és szélviharokat.


Rendkívüli villámárvíz Szardínián

Több mint egy tucat emberéletet követelt Szardínián, a hét elején egész Olaszországban heves esőzéseket okozó ciklon miatt kialakult villámárvíz.


Trópusi ciklon tart Madagaszkár felé

Trópusi vihar örvénylik Madagaszkár partjainál, felhőzete már érinti a szigetországot. Az elkövetkező napokban egyre közelebb kerül és gyorsan erősödik.


A klímaváltozás veszélyezteti a királylepkéket

Az elmúlt hónapok viharos időjárása komoly pusztításokat végzett Mexikó védett fenyőerdőiben. A fenyőerdők a királylepkék telelőhelyei, amelyek pusztulása a pillangókat is veszélyezteti.


Súlyos ár- és belvízzel küzd az ország

Eddig nem látott árhullámok vonulhatnak le számos vízfolyáson országszerte az elmúlt napok felhőszakadásszerű esőzéseinek és a hétvégi újabb kiadós csapadék hatására. A belvíz és az elöntések komoly károkat okoznak.


Tó a kiszáradás szélén

E hónap végéig az Ausztrália délkeleti részén fekvő Victoria állam legnagyobb tava, a Lake Colac teljesen kiszáradhat.


Ítéletidő a Kanári-szigeteken

Az Afrika nyugati partjai közelében fekvő szigetcsoportot heves esőzések és viharos szelek ostromolják. Az ítéletidő még vasárnap este kezdődött,holnap eléri Ibériát.


Heves esők, szél és áradások – öten meghaltak a Közel-Keleten

Az erős szelekkel kísért intenzív esőzések és a hirtelen árvizek öt ember életét követelték a Közel-Keleten. Köztük egy brit turista is életét vesztette, amikor vitorlása felborult a Níluson.