2020. január 21., Ágnes

Helyenként 20 fokot zuhant a hőmérséklet!


ICI Interaktív Zrt. - 2017. augusztus 20., vasárnap, 16:27

A napközben átvonuló hidegfront miatt délen, illetve a Dunától keletre helyenként majdnem 20 fokkal estek vissza a hőmérsékleti csúcsértékek!

A kánikulai periódusoknak rendszerint egy markáns hidegfront tud véget vetni, amely – az előtte való napokban tapasztalt időjáráshoz képest – gyakran igen drasztikus változást hoz. A szombat délután érkezett hidegfront északnyugaton már közel 10 fokkal vetette vissza a hőmérsékleti maximumokat az előző napihoz képest, a mai napon pedig tovább folytatta útját a lehűlést, egyben felfrissülést hozó hidegfront, helyenként kiadós csapadékot okozva.

Az ICI Interaktív Meteorológia, illetve a Meteo Klinika országszerte működteti a számos műszerből álló meteorológiai mérőállomás-hálózatát. Méréseink alapján a keleti országrészben található Hajdúszoboszlón a tegnapi 35, 5 fokos csúcsértékhez képest ma délután 2-kor mindössze 18, 9 fokot, a déli Villányban az előző napi 36, 5 fokhoz képest 18, 0 fokot, Szentesen pedig a korábbi 39,0 fokhoz képest csupán 18, 8 fokot mértek műszereink! Azaz keleten több mint 15, délen pedig közel 20 fokos hőmérséklet csökkenés ment végbe a kora délutáni órákban!

A Meteo Klinika országos állomáshálózata által mért maximumhőmérsékletek 2017.08.19-én (bal oldali kép), illetve a 2017.08.20-án a kora délutáni órákban mért hőmérsékletek (jobb oldali kép)

A front előtt és a front mentén akár heves zivatarok kialakulhatnak! 

Egy-egy zivatar pedig rendkívül jelentős csapadékot is produkálhat.

A Galyatetőn működő mérőállomásunk csapadékmérője egy hajnali vihar alkalmával több mint 10  mm csapadékot regisztrált, ami alig egy óra alatt hullot le!

Az elmúlt napok kánikuláját követő drasztikus lehűlés renkívüli módon megterhelő nem csak az idős és legyengült, de még az egészséges szervezet számára is!

Az átvonuló hidegfront élettani hatásairól, valamint az életmentő tanácsokról feltétlenül olvassátok el a cikket!

Itt pedig videón is hallhattok az életmentő tanácsokról és a várható tünetekről, kattintsatok ide!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat