2020. február 22.,

Havazott a Mátrában


ICI Interaktív Zrt. - 2011. október 21., péntek, 10:04

A péntekre virradó éjszaka pár centiméteres friss hó lepte be a Mátra magasabban fekvő pontjait.

Az átmenetileg télies hangulat egy hidegfrontnak volt köszönhető, mely az előrejelzéseknek megfelelően csapadékot, és ezzel együtt hűvös levegőt is szállított a Kárpát-medence térségébe. A csütörtöki napon többfelé hullott jelentős mennyiségű eső az országban, majd estétől, amikor a hőmérséklet is csökkeni kezdett, az északi országrész magasabb hegyeiben a csapadék hóesésbe váltott át.

Webkamera képe a Kékestetőről ma reggel - Forrás: kekesteto.hu

A fagypont körüli hőmérsékletben ugyan csupán lepelnyi hóréteg tudott kialakulni, de ez is elég volt ahhoz, hogy reggelre télies hangulatot csempésszen az idei őszbe. A látványt némiképp rontotta, hogy hajnalra köd képződött hazánk legmagasabb csúcsán, így kicsit szürke időben tekinthető meg a webkamerán a hólepel - amely máris olvadásnak indult, és kora délelőtt is már csak foltokban látható az élőképeken.

Nem rendkívüli, hogy októberben havazzon - nem csak a magasabb hegyeinkben, hanem síkvidéken is többször előfordult már, hogy hasonló időszakban fehérbe öltözött a táj.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat