2018. július 22., Magdolna

A havazás olvasóink szemével


ICI Interaktív Zrt. - 2012. március 12., hétfő, 11:06

Az elmúlt napokban hirtelen lehullott hó több olvasónkat is arra késztette, hogy fényképezőgépet ragadjon. Nézze meg a beküldött felvételeket!

Az elmúlt napokban, gyors egymásutánban két mediterrán ciklon is elérte a Kárpát-medencét, kiadós havazást okozva térségünkben. Az eddig csapadékszegény tél most bepótolta az elmaradást, hiszen hazánkban is többfelé gyarapodott 20-30 centiméteresre, helyenként ennél is vastagabbra a hótakaró.  Ez örömet és bosszúságot egyaránt okozott, olvasóink pedig számos fotót küldtek be határainkon innen és túlról a hóesés és a téli táj szépségeiről. Ezekből szemezgettünk.

A havazás első hullámának köszönhetően a Bácsalmás közelében fekvő Kunbaján rövid idő alatt jó 30 centisre duzzadt a hótakaró, mint ahogy az Dunai-Kovács Julianna felvételén is látszik, aki egy mérőszalaggal mérte le hóvastagságot.Marwa nevű olvasónk az alábbi képeket készítette szintén szombaton:

Egy másik olvasónk (zyzi76 zyzi76) egy igen érdekes látványt örökített meg egy vízesésről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luidort Péter pedig több gyönyörű felvétellel enged bepillantást a Nyugati-Kárpátokban található Bihari-hegység életébe:

A téli hidegben és a hóban a madaraknak sem könnyű.Amennyiben Ön is kedvet kapott, hogy fotóit valamely cikkünkben viszontlássa, küldje el havazással (vagy egyéb időjárással kapcsolatos) felvételeit az idojaras@icicom.hu e-mailre!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat