2018. szeptember 20., Friderika

Havazás bénította meg Kínát


ICI Interaktív Zrt. - 2009. november 13., péntek, 12:51


Címkék: , , , ,Kína északi tartományaiban óriási havazás zajlott az elmúlt két napban. Egy iskolának beszakadta a teteje a hó súlya alatt és a térségben teljesen megbénult a közlekedés.

Hideg téli időjárás köszöntött be Kína északi tartományaiba. Szerdán és csütörtökön az éjszakai órákban helyenként -10 fok alá hűlt a levegő és napközben is csak kevéssel mértek fagypont feletti értékeket.

Az ország északi részének időjárását alakító ciklon, és a hideg levegő együttesen óriási havazást eredményezett. Az egyik legsúlyosabban érintett város, Hebei tartomány székhelye és legnagyobb városa, Shijiazhuang, ahol szerdán 51 centiméter, csütörtökön pedig 15 centiméter friss hó hullott. 1955 óta nem volt példa ehhez hasonló havazásra a térségben.

Az ország északi részén szünetelt a légiközlekedés, a rossz idő miatt 116 repülőjáratot töröltek. A közúti közlekedés is megbénult, 155 balesetet regisztráltak. Hebei tartományban egy iskola teteje beszakadt a hó súlya alatt és két iskolás életét vesztette. A havazások miatt eddig már 38 halálos áldozatról érkezett hír.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat