2020. február 28., Ákos, Bátor

Havas hétvége délen


ICI Interaktív Zrt. - 2012. december 7., péntek, 16:46

Szombatra virradó éjjel havazás kezdődik a déli és a nyugati tájakon, a hétvégén 10-20 centi hó fedheti be arrafelé a tájat.

Péntek estétől délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és éjjel többfelé kezdődhet hószállingózás, majd havazás a Dunántúl déli és nyugati részén. Ennek okozója egy ciklon, ami pályájával csak érinti térségünket, országos havazást nem okoz. Szombaton elsősorban délnyugaton és a déli megyékben, vasárnap már keleten is számíthatunk váltakozó intenzitású, néhol intenzív havazásra. A helyzet bizonytalansága nagy, de minden jel arra utal, hogy a csapadéktevékenység csupán a Kárpát-medence déli felét fogja érinteni, és ott fog említést érdemlő csapadék hullani. A fővárostól északra várhatóan egyáltalán nem lesz havazás, és a középső részeken is csupán lepel és 5 cm közötti friss hótakaró várható. A déli részeken 10 és 20 centi közötti hó valószínű, délebbre haladva pedig egyre nő a hóréteg vastagsága.

Vasárnap keletebbre helyeződik a ciklon középpontja, de még ekkor is tőlünk délre húzódik majd, így akkor Szerbia és Románia kaphatja a legnagyobb mennyiséget. Ott helyenként akár 40-50 centiméter friss hó is lehullhat.

Nálunk viszont az erős, olykor (főleg a havazástól sújtott déli tájakon) viharos lökések kísérik a metsző északkeleti szelet, így komoly hófúvásokra van kilátás. Ez a már eddig is hóval borított északi és keleti tájakon is előfordulhat, és ott, ahol intenzív havazás valószínű, akár hótorlaszok is kialakulhatnak.

Aki teheti, ne induljon útnak a kritikus térségben, ha pedig mégis muszáj, akkor extrém közlekedési feltételekre, téli útviszonyokra készüljön!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat