2020. február 24., Szökőnap

Hatalmas esőzés volt Közép-Amerikában


ICI Interaktív Zrt. - 2010. szeptember 27., hétfő, 14:02

A hétvégén a Matthew trópusi vihar okozott hatalmas esőzéseket Mexikó déli részén és a közép-amerikai országok többségében.

A Matthew trópusi vihar ugyan már legyengülve érte el Közép-Amerika partjait, mégis óriási pusztítást okozott a térségben. Eddig már 4 halálos áldozatról érkezett hír, áradások és földcsuszamlások pusztítottak.

A vihar okozta csapadék mennyisége sokfelé eléri a 200 millimétert, helyenként pedig 500 milliméternél is több eső esett. A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű eső hirtelen áradások kialakulásához vezet, sokfelé kiléptek medrükből a folyók. A földcsuszamlások is komoly problémákat okoztak, Mexikó déli államaiban 215 lakóház vált lakhatatlanná, a térségből 1000 családot kellett kitelepíteni.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat