2018. július 20., Illés

Használjuk ki a kellemes napokat!


ICI Interaktív Zrt. - 2013. augusztus 25., vasárnap, 15:17

Érdemes kihasználni ezeket a kellemes időt hozó napokat, ugyanis hamarosan tartósan változékonyra fordul időjárásunk, hétfőn országos eső jöhet.

Csütörtökön és pénteken igazán kellemes, jobbára napos, élettanilag kedvező időben lehet részünk, ha kültéri programokat tervezünk. Ebben a két napban mentesülünk az időjárási szélsőségektől. Markáns fronthatás nem érvényesül, a hőmérséklet az átlag közelében alakul és számottevő csapadék sem várható.

Pénteken már az UV-index is csökken, már csak az erős tartományban tetőzik, ami pozitív fejlemény különösen az érzékeny bőrűek számára. A napi hőingás mértéke általában közepes, néhol lesz csak magas. A légmozgás kellemesen mérsékelt lesz, csak helyenként gyengül le. A kellemes nyári időben szervezetünk regenerálódni tud a sok nyári hőhullám, majd gyors frontátvonulások után.

A szívbetegek, az idősek és a krónikus betegek mindenképpen töltsenek legalább egy kis időt a szabadban, ugyanis ők sok időjárási helyzetben tartoznak a veszélyeztetett csoportok közé. Ez az idő számukra is kedvez, egy-egy rövidebb sétával érdemes feldobni a közérzetet és erősíteni az immunrendszert.

Az egészséges emberek is természetesen ilyenkor élvezhetik a természet adta lehetőségeket az aktív kikapcsolódásra. Térségünk levegője tiszta, ilyenkor érdemes kirándulni, sportolni és minél több időt a szabadban tölteni. A pollenkoncentráció azonban egyre növekszik, a parlagfű szezonja tombol. A szénanáthás panaszok enyhítése végett érdemes gyakran hajat mosni és sűrűbben cserélni az ágyneműt.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat