2018. augusztus 17., Jácint

Gyönyörű víztölcsérek Lazio partjainál


ICI Interaktív Zrt. - 2013. december 2., hétfő, 17:35

Látványos videó készült arról a két víztölcsérről, amik az olasz partoknál fejlődtek ki.

A hét elején heves viharok tomboltak Olaszország több térségében. Kedden Rómára is lecsapott egy erős zivatar, ami felhőszakadást és jégesőt is okozott az olasz fővárosban, Lazio tartomány partjainál, a Tirrén-tengeren pedig igen látványos víztölcsérekről készítettek felvételeket a szemtanúk.

A víztölcsér, más néven "tromba" a vízfelszín feltt kialakuló tornádó, amit a tenger vize "fest meg", ezáltal válik láthatóvá az örvénylő levegő. A videó készítőjének beszámolója alapján a 15 óra körül kialakult légörvények nem érték el a szárazföldet, és több percen keresztül "életben maradtak" - a mozgásuk pedig olyan érzést kelt, mintha "táncolnának".

(youtube.com)

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat