2018. július 22., Magdolna

Gyenge melegfronti hatás, tavaszias idő – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 11., péntek, 12:09

A következő napokban tovább enyhül az idő, a hétvégén már 10 fok felett alakulnak a nappali hőmérsékletek. Gyenge melegfronti hatás érvényesül, amely fáradékonyságot, vérnyomás-ingadozást okozhat. Szombaton érdemes szabadtéri programot tervezni, mert kellemes napos tavaszi idő várható. Vasárnap frontmentes, de szeles időre számíthatunk.

Pénteken gyenge melegfronti várható, a nappali hőmérséklet egyre többfelé átlépi a 10 fokot. Változóan, északon-északkeleten időnként erősen felhős lesz az ég, itt elvétve előfordulhat egy-egy futó zápor. Délen hosszabb időre kisüt a nap. A keringési betegségben szenvedők tünetei erősödhetnek, az időjárásra érzékenyebbek vérnyomás-ingadozással reagálhatnak. Számukra sok pihenés ajánlott, kerüljék a nehéz ételeket, fogyasszanak hagymaféléket.

A légszennyezettség magas, a szálló por koncentrációja közepes szintet ér el.  A mogyoró és az égerfa virágpora közepes mennyiségben található meg a Dunántúlon, míg a Tiszántúlon kisebb a pollenkoncentráció. A következő napok időjárásának köszönhetően a légszennyezettség kissé emelkedni fog.

Szombaton továbbra is gyenge melegfronti hatásra számíthatunk, az ország nagy részén 10 fok felett alakulnak a maximumhőmérsékletek. Az enyhülő időben fejfájást, fáradékonyságot tapasztalhatunk. Fogyasszunk vitamindús gyümölcsöket, sok folyadékot. Töltsük pár órát a szabad levegőn, mert kellemes napos, száraz időre van kilátás, a napsütést legfeljebb északkeleten zavarhatja meg átmeneti felhősödés.

Vasárnap frontmentes időben lesz részünk, de megélénkül, a Kisalföldön megerősödhet a szél. Jobbára derült lesz az ég, több órás napsütés, száraz idő ígérkezik. A kissé szeles idő fejfájást válthat ki az érzékenyebbeknél. A hosszú hétvége utolsó két napján kettős fronthatás terheli szervezetünket.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat