2018. szeptember 21., Máté

Görcsös panaszok, keringési problémák a hétvégén – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 18., péntek, 11:58

A hét utolsó napjaiban hidegfronti hatás terheli szervezetünket, fokozatos lehűlésre, esős időre számíthatunk. Görcsös panaszok jelentkezhetnek, a hidegebb idő leterheli a keringési rendszert. A kiadós esőzés szeles idővel párosul, amely fejfájást, ingerlékenységet válthat ki az időjárásra érzékenyeknél.

Pénteken gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk. Folytatódik a borús, esős idő, helyenként kiadós csapadék lehullhat. Kissé gyengül, de élénk lesz a légmozgás, ami fejfájást, ingerültséget válthat ki az erre érzékenyeknél. Fogyasszunk sok folyadékot és magnézium tartalmú ételeket, ezzel mérsékelhetjük az időjárás okozta panaszokat. Az autósok csúszós utakra, rossz látási viszonyokra számíthatnak.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. A következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően a légszennyezettség továbbra is alacsony marad.

Szombaton továbbra is gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Jobbára borult marad az ég, és főként az ország középső és keleti részén várható többfelé eső, zápor. Az időjárásra érzékenyebbeknél görcsös panaszok jelentkezhetnek, kálium tartalmú ételek fogyasztásával és masszázsterápiával csökkenthetők a panaszok. A szeles időben nő a megfázás esélye, öltözzünk melegen, rétegesen.

Vasárnap folytatódik a gyenge hidegfronti hatás, tovább hűl a levegő. A borús időben többfelé várható eső, havas eső, északkeleten hózápor is előfordulhat. A lehűlés megterheli a keringési rendszert, ezért a szívbetegek pihenjenek sokat, fogyasszanak könnyű ételeket, hagymaféléket. A továbbiakban folytatódik a lehűlés, de szárazabbra fordul az idő.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat