2020. február 20.,

Így pusztított az egyik legerősebb trópusi vihar

A hétvégén a Fülöp-szigeteket letaroló, az ország történelmének legsúlyosabb viharaként emlegetett Haiyan szupertájfun a hét elején Vietnámban és Kína déli részén is emberéleteket követelt és súlyos anyagi károkat okozott.


Szupertájfun lett a Haiyan

Szupertájfunná minősítették a Fülöp-szigeteket is fenyegető trópusi ciklont.


Tájfun pusztított a Csendes-óceán térségében

A Bopha névre keresztelt trópusi ciklon (vagy ahogy Ázsiában ismerik: Bopha tájfun) több halálos áldozatot követelt és rengeteg embert tett hajléktalanná a Fülöp-szigetek térségében.


Erős tájfun tart a Fülöp-szigetek felé

Viszonylag későn alakult ki a Bopha trópusi ciklon a csendes-óceáni térségben, amely hirtelen erős tájfunná fejlődött, és a Fülöp-szigetek felé tart.


Pet palackkal világítanak a fejlődő országok

Olcsó és egyszerű módon, áram nélkül világítják meg a fejlődő országok lakóépületeit. Csak egy műanyag palackra van szükség hozzá.


Veszélyes időjárás: tájfunok és haboob-ok

A Fülöp-szigetek lakói alig jutnak lélegzetvételhez a Nesat tájfun pusztítása után, máris egy újabb trópusi képződmény robog a szigetország felé. Phoenix-et pedig továbbra is haboob-ok ostromolják.


Eláztatta a Fülöp-szigeteket a Nesat tájfun

A Nesat tájfun kedden 200 km/órás szelekkel érte el Luzon szigetét, és heves esőket zúdított többek közt Manilára is. A főváros utcáin derékig állt a víz. Videók.


Veszélyes tájfun tart a Fülöp-szigetek felé

Kedden éri el a Fülöp-szigeteket az a tájfun, amely gyorsan erősödve a sokmilliós Manilát is megközelíti. Bár a térségben gyakori a természeti katasztrófa, a felkészülés sosem lehet tökéletes.


Trópusi vihar áztatta a Fülöp-szigeteket

A Fülöp-szigetek középső vidékén július végére gyakoribbá vált a heves esőzés, helyenként néhány nap alatt fél méter csapadék hullott. Hétfőn egy trópusi vihar jött létre.


Hurrikánná erősödött a Beatriz

Gyors fejlődést mutató trópusi képződmény jelent meg Mexikónál, a Beatriz a szezon második hurrikánjává erősödött.