2018. július 22., Magdolna

Frontokkal terhelt napok következnek – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 16., szerda, 11:58

Szerdán melegfronti hatás terheli a szervezetet, amely nyugtalanságot, alvásproblémákat válthat ki. Csütörtökön mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket. A déli tájakon átmeneti enyhülés várható, a csapadékos idő miatt alacsony marad a légszennyezettség.

Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül, ami az időjárásra érzékenyebbeknél nyugtalanságot, idegességet, alvásproblémákat válthat ki. Többfelé várható csapadék: északon-északkeleten gyenge havazás, a középső megyékben eleinte havas eső, délen és a Dunántúl nagy részén gyenge eső. Az alvászavarok ellen fogyasszunk lefekvés előtt egy pohár mézes tejet. Feszültségoldásra hatékony lehet az intenzív testmozgás és nyugtató hatású teák, például levendula tea fogyasztása. Az autósok többfelé csúszós, északon hókásás útszakaszokra számíthatnak.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony szintet ér el, és a következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az alacsony légszennyezettség jó hatással lesz a légúti betegek állapotára.

Csütörtökön kettős fronthatás terheli szervezetünket, gyulladásos és görcsös panaszok is előtérbe kerülhetnek. Pár fokkal emelkedik a hőmérséklet, azonban többfelé várható eső, havas eső, az északi országrészben havazás is előfordulhat. Rendezett életvitellel, megfelelő mennyiségű alvással, rendszeres testmozgással, könnyen emészthető ételek fogyasztásával csökkenthetők a télies időjárás okozta panaszok.

Pénteken gyenge hidegfronti hatás kezdődik, fejfájást, görcsös panaszokat tapasztalhatunk. Fogyasszunk sok folyadékot és könnyen emészthető ételeket, ezzel mérsékelhetjük a tüneteket. A napok óta tartó borús idő levertséget okozhat, közérzetünket javíthatjuk sportolással, vitamin- és ásványi anyag bevitellel. A hétvégén lehűlésre számíthatunk, hidegfronti hatás válthat ki keringési panaszokat.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat