2018. augusztus 14., Marcell

Frontok jönnek-mennek a Kárpát-medencében


ICI Interaktív Zrt. - 2012. január 3., kedd, 15:56

A következő napokban igen változékony időre van kilátás a Kárpát-medencében, egymást érik az időjárási frontok.

Igen változékony időjárás várható a kontinens nagy részén egy kiterjedt ciklonnak köszönhetően.

Az Észak-Európa felett elhelyezkedő alacsony nyomású rendszer frontjai elérik a Kárpát-medencét is, és meghatározzák a következő napok időjárását.

Kedden éjszaka és szerdán hajnalban egy gyenge melegfront miatt megélénkül a délies szél, és párássá válik a levegő. Szerdán nap közben azonban egy hidegfront éri el hazánkat, hatására megvastagszik a felhőzet, és sokfelé fordul elő eső, zápor. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Csütörtökön átmenetileg ismét melegfronti hatás érvényesül, majd újabb hidegfront érkezik, egyre hidegebb levegővel árasztva el térségünket. Ekkor még a legtöbb helyen eső formájában várható a csapadék.

A hét végéig többfelé lehet kiadós csapadékra számítani, és megérkeznek a keményebb éjszakai fagyok is.

Infravörös felvétel 2012.01.03. 13:15 UTC-kor. Forrás: www.sat24.com
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat