2020. január 26., Vanda

Megizzad a Jézuska?

2014 karácsonya a legkevésbé sem megszokott időjárással párosul, de jól passzol az idei rendkívül meleg évhez. A hét legszebb és egyik legmelegebb napján jön a Jézuska, reméljük, nem fog túlságosan megizzadni.


Jelentős mennyiségű csapadék hullott idén télen

Az elmúlt két téli hónapban tapasztalhattuk, hogy rendkívül sokszor hullott eső, havas eső, hó, és nem volt ritka az ónos eső sem. Mindez az aktív ciklontevékenységnek volt köszönhető.


Erős fagyok várhatók az éjjel

Az elmúlt napokhoz képest jelentősen hidegebb éjszakára számíthatunk. Kedd hajnalban többfelé hűlhet mínusz 10 fok közelébe a levegő, néhol pedig ennél is hidegebb lehet.


Front frontot követ a napokban

A napokban gyors egymásutánban érkeznek a hideg- és meleg légtömegek a Kárpát-medencében. A frontos időszak számos humánmeteorológiai panasszal járhat.


Elromlik az idő a hétvégére

A hét utolsó napjaiban egymást érik a frontok, változékonyra és egyúttal hűvösebbre fordul az időjárás. Hétvégén lesz, ahol csupán 20 fokot mutatnak majd a hőmérők.


Nyakunkon az ősz

Elsején már megkezdődik a meteorológiai értelemben vett ősz, a szüreti évszak egyelőre azonban barátságos arcát mutatja.


Áradásokkal fenyeget a ciklon az USA északkeleti partvidékén

Markáns légörvény alakítja a következő napok időjárását az USA keleti, északkeleti partvidékén. Az előrejelzések szerint jelentős csapadék hullik a térségben, ezért áradásokra is számítani kell.


Elrontotta az időjárás a majálist

A mediterrán térség irányából érkező sekély ciklonhoz tartozó csapadékzóna sokfelé megzavarta a majálison kikapcsolódók szórakozását.


Orvosmeteorológia – a hétvégén a gyakori frontátvonulás követel nagyobb figyelmet

Az előttünk álló hétvégén a gyakori frontátvonulás erősen megterhelheti szervezetünket.