2018. szeptember 22., Móric

Frontmentes lesz a hétfő – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 21., hétfő, 12:04

Egy nap erejéig fellélegezhetnek az időjárásra érzékenyek. Hétfőn napos, kellemes időben lesz részünk, azonban keddtől gyenge melegfronti hatás fogja terhelni a szervezetet.

Hétfőn fronthatás nem várható. Nem szükséges az esernyőket magunkkal vinni, csapadék sehol sem valószínű. A levegő azonban még hűvös lesz, így érdemes melegebben, rétegesen öltözködni. A reggel munkába indulóknak még szükségük lehet a téli kabátjukra is. Napközben több órás napsütés javíthatja kedélyállapotunkat, érdemes lesz a szabadban eltölteni néhány órát. A levegő minősége kiváló lesz. A légmozgás mérsékelt marad, azonban érdemes kerülni a szeles helyeket, mivel a szél erősen csökkentheti hőérzetünket.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. Az égerfa virágpora a Dunántúlon közepes mennyiségben található meg a levegőben, az ország többi részén a pollenkoncentráció alacsony. A következő napok csapadékmentes időjárásának köszönhetően a szálló por mennyisége és a pollenkoncentráció kissé növekedni fog.

Kedden gyenge melegfronti hatás várható. Lassan térnek vissza a tavaszias hőmérsékletek. A fronthatás miatt azonban ok nélküli idegességet, ingerültséget tapasztalhatnak az érzékenyek. Az utakon ezért érdemes fokozott figyelemmel és türelemmel vezetni. A melegedést migrénes fájdalmak megjelenése, szapora pulzus, magas vérnyomás is jelezheti. Érdemes növelni a folyadékbevitelt a nap folyamán. Szabadtéri programok tervezésére, sportolásra kiváló feltételeket biztosít az időjárás, a légmozgás is mérséklődik. Érdemes kihasználni a kellemes, napos órákat.

Szerdán továbbra is gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, tovább melegszik a levegő. Csapadék nem várható, azonban megélénkül a szél, ami sokaknál fokozhatja a fejfájós panaszokat, ingerültséget, idegességet is kiválthat.  Rendszeres testmozgással, könnyű ételek fogyasztásával enyhíthetjük a panaszokat. Érdemes csökkenteni a koffeinbevitelt is.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat