2018. szeptember 26., Jusztina

Frontmentes időszak előtt állunk – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 24., csütörtök, 11:38

Csütörtökön változás áll be hazánk időjárásában, amikor hosszú idő után frontmentes nap várható. Pár fokkal melegszik a levegő és több órára kisüt a Nap. Hasonló, bár kissé szeles időre van kilátás pénteken is, megfelelő öltözetben már érdemes kimenni a szabadba egy kisebb sétára. Szombaton gyenge melegfront okoz enyhe tüneteket, azonban a napos idő továbbra is tart.

Csütörtökön a frontérzékenyek végre fellélegezhetnek, ugyanis markáns fronthatás nem várható. Csökken a szél erőssége is, majd felszakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható. Pár fokkal melegszik az idő, azonban nappali fagyokra még elvétve így is számítani kell.

Országosan a légszennyezettség közepes, azonban a szálló por koncentrációja magas szintet ér el. A következő napok időjárásának köszönhetően mindkettő csökken, azonban, az értékek jóval az egészségügyi határérték alatt maradnak majd.

Péteneken tovább folytatódik a szép, napos, frontmentes idő. Kicsit tovább enyhül az idő, azonban a tavaszi hőmérsékletekre még várni kell. Pozitív hangulatú időjárás várható, ezért megfelelően réteges öltözetben a rövid szabadtéri programok, séták kifejezetten ajánlottak. Néhol élénk széllökések várhatók, ami csökkenti a hőérzetet.

Szombaton gyenge melegfronti hatás és pár fokos további enyhülés várható. Kissé megnő majd a fejfájás kialakulásának valószínűsége, illetve alvásproblémák jelentkezhetnek. Továbbra is tart a szép, napos időjárás, ezért érdemes kisebb családi kirándulást tervezni. A vérnyomásproblémákkal küzdők kerüljék a komolyabb terhelést.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat