2020. február 24., Szökőnap

Front frontot követ a napokban


ICI Interaktív Zrt. - 2013. január 3., csütörtök, 14:13

A napokban gyors egymásutánban érkeznek a hideg- és meleg légtömegek a Kárpát-medencében. A frontos időszak számos humánmeteorológiai panasszal járhat.

Időjárási szempontból meglehetősen mozgalmasan indul az év, hiszen az elkövetkező egy hétben szinte lélegzetvételnyi szünet nélkül érik egymást az időjárási frontok. Ma délután például egy melegfront felhőzete érte el az országot, ami éjszaka elvonul, sőt, mögötte egy hidegfront is áthalad térségünkön. Pénteken délután már újabb melegfront okoz felhőzetnövekedést, késő délutántól pedig egyre többfelé esőt is.

A hideg- és melegfrontok ezt követően is gyakorlatilag naponta váltják egymást, a hullámvasút-időjárás, a hideg- és meleg légtömegek váltakozása pedig jól kirajzolódik 1500 méteres magasságban:


forrás: wetterzentrale.de

 

Ez a hullámzás a felszín közelében is nyomon követhető lesz, de azért kisebb mértékben. Az elkövetkező időszak alapvetően enyhe téli időt hoz, a Dunántúlon a hőmérséklet több alkalommal megközelítheti a 10 fokot. Igaz, északkeleten ettől jóval elmarad majd a csúcsérték, itt gyakran csak pár fokkal emelkedik fagypont fölé a hőmérő higanyszála - ez azonban megfelel az évszakos átlagnak.

Péntektől nagy területen tartósan megerősödik az északias szél, elsősorban a Dunántúlon és az ország középső harmadán fordulhatnak elő viharos lökések is.

Ez az időszak igencsak megterhelő lesz a szervezet számára, idegrendszerünk alkalmazkodását magnéziumban és B1-vitaminban gazdag étrenddel tudjuk segíteni. A frontokat kísérő szél és az erőteljes légnyomás-változások miatt gyakori tünet lehet a fejfájás, a vérnyomás-ingadozás, felléphetnek szívpanaszok és feszültté válhatunk. A humánmeteorológiáról bővebben itt olvashat.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat